The Official Bugs Thread

Discussion in 'Woodturning Discussion Forum' started by Bill Boehme, Jun 13, 2016.

Tags:
  1. Bill Boehme

    Bill Boehme Administrator Staff Member

    Joined:
    Jan 27, 2005
    Messages:
    8,136
    Location:
    Dalworthington Gardens, TX
    Home Page:
    The purpose of this thread is to post any bugs that you identify in the behavior of the new forum.

    Off topic posts will be deleted. Who am I kidding? Would you believe mildly frowned upon? How about usual lax rules apply.
     
    hockenbery likes this.
  2. Bill Boehme

    Bill Boehme Administrator Staff Member

    Joined:
    Jan 27, 2005
    Messages:
    8,136
    Location:
    Dalworthington Gardens, TX
    Home Page:
    The first bug that I noticed is that pressing any of the Home buttons at the top and bottom of any page takes you back to the old forums that are now closed.
     
  3. Bill Boehme

    Bill Boehme Administrator Staff Member

    Joined:
    Jan 27, 2005
    Messages:
    8,136
    Location:
    Dalworthington Gardens, TX
    Home Page:
    I have also encountered a log-in issue that requires me to log-in multiple times during a session. Ticking the Stay Logged In box doesn't seem to work.
     
  4. Michael Seufer

    Michael Seufer Administrator Staff Member

    Joined:
    Jan 22, 2014
    Messages:
    83
    Location:
    Columbus, Ohio
    Home Page:
    This has been fixed.
     
  5. Douglas Ladendorf

    Douglas Ladendorf

    Joined:
    Jan 26, 2013
    Messages:
    277
    Location:
    Pennington, New Jersey
    Uploading a non-square avatar image seems to squeeze it into square aspect ratio when in "large" format. In small format it looks OK. I couldn't "crop" only position when (re-)uploading the image.

    Doug
     
  6. Steve Worcester

    Steve Worcester Admin Emeritus

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    2,629
    Location:
    Plano, Texas
    Home Page:
    Yep, known bug, don't have a fix for that one other than use a square photo or one that looks good squished
     
  7. Dennis J Gooding

    Dennis J Gooding

    Joined:
    Apr 10, 2010
    Messages:
    224
    Location:
    Grants Pass Oregon
    My latest bug to report is that my earlier bug report seems to have been eaten by the system.

    That bug report was that there does not seem to be any way of searching the Gallery for a given member. Also the most recent posting seems to be in 2014.
     
  8. Steve Worcester

    Steve Worcester Admin Emeritus

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    2,629
    Location:
    Plano, Texas
    Home Page:
    I moved this thread to the forum support section, and you should have gotten an email stating it
     
  9. Steve Worcester

    Steve Worcester Admin Emeritus

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    2,629
    Location:
    Plano, Texas
    Home Page:
    So it seems we need to have a post redirection also
     
  10. Steve Worcester

    Steve Worcester Admin Emeritus

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    2,629
    Location:
    Plano, Texas
    Home Page:
    @Dennis J Gooding it seems when a thread is moved, I send you a notification, not an email. But I would still like to see a note about redirection
     
  11. Peter Rand

    Peter Rand

    Joined:
    May 3, 2004
    Messages:
    6
    Location:
    Niagara-on-the-Lake
    Home Page:
    My gallery does not contain all my photos??
     
  12. hockenbery

    hockenbery AAW Advisor Staff Member

    Joined:
    Apr 27, 2004
    Messages:
    4,310
    Location:
    Lakeland, Florida
    Home Page:
    Bill, Steve,
    Will Forumrunner be added to the new forum?
    If not what app do you suggest for an IPad or IPhone.

    I was using Forumrunner app on an IPad with the old forum it was one suggested for use with the AAWforum a long, long time ago. The Forumrunner web site says there is a free install for administrators which then adds their forum to the Forumrunner data base.

    Thanks for all the hard work!
    Al
     
  13. Steve Worcester

    Steve Worcester Admin Emeritus

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    2,629
    Location:
    Plano, Texas
    Home Page:
    Probably not, only since mid 2014. The files were lost and the last backup,we had was 2014
     
  14. Douglas Ladendorf

    Douglas Ladendorf

    Joined:
    Jan 26, 2013
    Messages:
    277
    Location:
    Pennington, New Jersey
    Not to rub salt int a wound but was backup and restore not part of the upgrade plan? Or had the gallery already been lost from 2014 on? Hopefully regular backups are part of the current plan.
     
  15. Bill Boehme

    Bill Boehme Administrator Staff Member

    Joined:
    Jan 27, 2005
    Messages:
    8,136
    Location:
    Dalworthington Gardens, TX
    Home Page:
    All of the images in the old gallery were lost apparently due to a security vulnerability in the old PhotoPost software. PhotoPost was not maintaining their software to address these vulnerabilities so the gallery was shut down when we became aware of problems in the gallery. Restoring the photo gallery was a top priority, but it was clear that PhotoPost was no longer a viable add-on for this purpose. In order to have a forum with a high quality image gallery it became apparent to we needed to change forum software and, after searching through what products were available, XenForo was the best candidate that we identified. It has an excellent photo gallery with more features than the old PhotoPost software. Unfortunately, during the beta phase of testing it was discovered that there apparently was a hack to PhotoPost in January and all of the images had been deleted. The most recent backup that was available was from the time when we upgraded to vBulletin 4 in August 2014. We also learned that our hosting service wasn't maintaining long term backups.

    And, absolutely yes, going forward there will be a formal backup plan.

    The intent of this thread is for reporting bugs so please start a separate thread if you have a question about the new forum that isn't a suspected bug. Right now we're busier than a one-armed paper hanger so we would like to minimize side topics in this thread.
     
  16. Bill Boehme

    Bill Boehme Administrator Staff Member

    Joined:
    Jan 27, 2005
    Messages:
    8,136
    Location:
    Dalworthington Gardens, TX
    Home Page:
    As far as I know, there are no current plans to implement ForumRunner. I am using a iPad and XenForo seems to be quite compatible with mobile devices based on our evaluation during beta testing.
     
  17. Bill Boehme

    Bill Boehme Administrator Staff Member

    Joined:
    Jan 27, 2005
    Messages:
    8,136
    Location:
    Dalworthington Gardens, TX
    Home Page:
    Gallery comments not working. Hopefully we will get this working soon.
     
  18. Bill Boehme

    Bill Boehme Administrator Staff Member

    Joined:
    Jan 27, 2005
    Messages:
    8,136
    Location:
    Dalworthington Gardens, TX
    Home Page:
    See Post #15 for the long sad version. :( Unfortunately, any images that were posted after about August 10, 2014 (the date of the latest backup) were lost due to a hack. If possible we would like you to upload your missing images so that we can restore as much of the gallery as possible.
     
  19. Steve Worcester

    Steve Worcester Admin Emeritus

    Joined:
    Apr 9, 2004
    Messages:
    2,629
    Location:
    Plano, Texas
    Home Page:
    check your conversations. It works for AAW and registered users.

    I think it is fixed now
     
    Last edited: Jun 14, 2016
  20. Peter Rand

    Peter Rand

    Joined:
    May 3, 2004
    Messages:
    6
    Location:
    Niagara-on-the-Lake
    Home Page:
    Many thanks - and thanks for all your work
     

Share This Page